logo
Nedir?
Topluluklar
Yarışmalar
İlanlar
Sözlük
Uygulamalar
  • logo
    • Giriş Yap
    • Kayıt Ol
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
  • ANA SAYFA
  • İnovanadolu Nedir ?
  • Topluluklar
  • İlanlar
  • Uygulamalar
  • Sözlük
Kitaplar

Kitaplar

Kitap tavsiyelerinin paylaşıldığı, tartışıldığı topluluk

Kitaplar

Kitap tavsiyelerinin paylaşıldığı, tartışıldığı topluluk

6

Türkçe Maker Kitapları

inovanadolu.com
6 yıl önce jamary, /kitaplar
1 yorum paylaş
  • Facebook'ta Paylaş
  • Twitter'da Paylaş
  • Whatsapp'ta Paylaş
  • Direk Link
şikayet et!

1-) KURCALAMAK – ÇOCUKLAR BİR ŞEYLER ÜRETEREK ÖĞRENİR ake: Kurcalamak (Çocuklar Bir şeyler Üreterek Öğrenir) ile kurcalama eyleminin iyi bir şekilde yapılmasının nasıl kullanılabileceğini, hatta kurcalamanın ne olduğunu keşfedeceksiniz. Yazar Curt Gabrielson kurcalamayı kolaylaştırmak için pratik bilimle uğraşarak, yani gerçek nesnelerle öylesine oynayarak bilim öğrendiği 20 yılı aşkın tecrübesini okurlarla paylaşıyor. Çocukların sürekli olarak elleriyle bir şeyleri kurcalamasını nasıl sağlayabilirsiniz? Cevap veremediğiniz sorular karşısında ne yapıyorsunuz? Bir şeyleri kurcalayan çocukların bir şeyler öğrenip öğrenmediğini nasıl anlayabilirsiniz? Gerçek nesnelerle öylesine oynamak ile öğrenmek arasında bir fark var mıdır? Kurcalayarak bir şeyler öğrenme düşüncesi çok da radikal bir düşünce değildir. İlk zamanlardan beri biz insanlar, ne zaman daha fazla şey öğrenmek istesek, bunu ellerimizi kirleterek ve gerçek şeyleri dikkatle inceleyerek en etkili bir şekilde başardık.


 2-) Arduino Proje El Kitabı Arduino Proje El Kitabı başlangıç seviyesi için ideal, az maliyetli Arduino kart kullanan elektrikli projeler derlemesidir. Az sayıda bileşen, bir Arduino ve bir bilgisayar kullanarak ışık gösterileri ve oyunlardan ultrasonik güvenlik sistemlerine kadar pek çok şeyi kurmayı ve programlamayı öğreneceksiniz. Öncelikle Arduino’ya bir giriş yapacak ve bileşenlere ve araçlara ilişkin önemli bilgiler edineceksiniz. Daha sonra isterseniz sırayla, isterseniz gözünüze takılan projeleri yapmaya başlayabilirsiniz. Her bir proje basit talimatlar, renkli fotoğraflar, devre şemaları ve tüm gerekli kodları içerir.

 

3-) SIFIRDAN MAKER OLMAYA Bir startup şirketindeki işini kaybetmesi David Lang’in başına gelen belki de en iyi şey oldu. Bu, onun için uyanış çağrısı oldu: Gerçek anlamda tek becerisi bilgisayar başında oturmaktan ibaretti. İşten çıkarılmayı bir ders olarak kabul edip kendisini bir şeyler “üretmeye” adamaya karar verdi. Fakat lehim demiri ile saç maşası arasındaki farkı bile doğru düzgün bilmiyordu. Sonraki birkaç ay içerisinde bu durumu değiştirdi. Doğramacılıktan elektroniğe kadar her şeyin dersini aldı ve yeni dijital üretim araçlarına karşı özel bir ilgi geliştirdi. Sıfırdan Maker Olmaya, David Lang’in maker hareketi içerisinde meraklı bir seyirciden, aktif bir katılımcıya dönüşme hikâyesidir. Bu kitapta Lang öğrendiği en önemli dersleri paylaşıyor ve bu deneyimlerinin nasıl ona açık kaynaklı su altı keşfine odaklanan bir DIY topluluğu ve ürün yelpazesi olan OpenROV’u kurmasına olanak sağladığını anlatıyor.


4-) ARDUİNO KULLANMAYA BAŞLARKEN Arduino, Maker Hareketini kasıp kavuran açık kaynaklı elektronik ürün prototip çıkarma platformudur. Piyasaya sürülen en son Arduino sürümüne göre güncelleştirilmiş olan bu Arduino Kullanmaya Başlarken kitabı sayesinde hemen prototip çıkarmaya başlayabileceksiniz. Projeniz için gerekli parçaları elde etmekten, son dokunuşları yapmaya kadar ihtiyacınız olan bütün bilgileri bu kitapta bulacaksınız. Arduino’yu kullanmaya başlamak oldukça kolaydır. Bu kılavuzdaki giriş örneklerini kullanmak için bir Arduino Uno veya Leonardo, bir USB kablosu, bir LED ve bir dirençtir. Kullanımı kolay olan, ücretsiz ve özgür Arduino geliştirme ortamı Mac, Windows ve GNU/Linux işletim sistemlerinde çalışır. Siz de bu inanılmaz (ve eğitici) platformu keşfetmiş yüz binlerce meraklıya katılın.

 

5-) MAKERLAR YARATMAK – GENÇLER, ARAÇLAR VE İNOVASYONUN GELECEĞİ Yazar Dr. AnnMarie Thomas mühendislik öğrencilerine tasarım projelerinde rehberlik ettiği süreçte bu soruya cevap olabilecek bir ilham kaynağı buldu. Thomas daima iyi okuyan, sınavlarda başarılı olan ve zeki olduğundan şüphe duyulamayacak öğrencilerle tanışıyordu ancak bu öğrencilerin hiçbirisi kendi elleriyle bir şey üretmemiş oluyordu. İşte bu onları bir adım geride tutuyordu. AnnMarie, çocukluk deneyimlerinin bir şeyler üreten makerlara dönüşmelerindeki etkisini anlayabilmek için düzinelerce yetişkin makerla görüşmeler yaptı. Bu incelemesi onu, görüşmecilerin çocukluklarına ve kendi küçük çocuklarına birer maker olmaları için uyguladıklarına taşıdı.


6-) RESMİ SCRATCH JR. KİTABI Scratch Jr, iPad ve Android tabletlerde çalıştırılabilen, ücretsiz ve giriş seviyesinde bir programlama dilidir. Dünya genelinde milyonlarca çocuk tarafından kullanılan Scratch’ten ilham alarak oluşturulan bu programlama dili, küçük yaştaki çocukların kendi animasyonlarını, interaktif hikâyelerini ve dinamik oyunlarını oluşturmalarına olanak sağlamaktadır.


7-) Yaratıcı Yazarlık Defteri Yaratıcı yazarlık teknikleri üzerine yeni ve ilginç bir kaynak eser. Yazan, yazmak isteyen herkese önerilir. Bu kitaptaki yazı pratikleri ilginizi çekecek, ufkunuzu genişletecek.

Yorumlar (1)
popüler yeni eski

Yorum yapmak için giriş yap / kayıt ol!

ubisofy
6 yıl önce
1

Bunlar da benim önerilerim;



1. Aldatma Sanatı, Kevin D. Mitnick, ODTÜ Yayıncılık 

2. Sızma Sanatı, Kevin D. Mitnick, ODTÜ Yayıncılık 

3. Kablolardaki Hayalet, Kevin D. Mitnick, Pegasus Yayıncılık 

4. Hackerler, Steven Levy, ODTÜ Yayıncılık 

5. Geleceğin Suçları, Marc Goodman, Timaş Yayınları 

6. Google Nasıl Yönetiliyor?, Eric Schmidt & Jonathan Rosenberg, Timaş Yayınları 

7. Steve Jobs Olmak, Brent Schlender & Rick Tetzeli, Timaş Yayınları 

8. Tüfek Mikrop ve Çelik, Jared Diamond, Tübitak Yayınları 

9. Halkın Bilim Tarihi, Clifford D. Conner, Tübitak Yayınları 

10. Teknolojinin Evrimi, George Basalla, Doğu Batı Yayınları 

11. Bilim Tarihi Sohbetleri, Fuat Sezgin, Timaş Yayınları 

12. Tanınmayan Büyük Çağ, Fuat Sezgin, Timaş Yayınları 

13. Cezeri’nin Makineleri, Durmuş Çalışkan, Papersense 

14. Bir Tayyarecinin Anıları, Vecihi Hürküş, Yapı Kredi Yayınları 

15. Dünyayı Değiştiren Beş Denklem, Michael Guillen, Tübitak Yayınları 

16. Zamanın Kısa Tarihi, Stephen Hawking, Alfa Yayıncılık 

17. Evrenin Zarafeti, Brian Greene, Tübitak Yayınları, 

18. Big Bang ve Tanrı, Caner Taslaman, İstanbul Yayınevi 

19. Kuantum Teorisi Felsefe ve Tanrı, Caner Taslaman, İstanbul Yayınevi ,

20. Köpeğinize Kuantum Fiziğini Nasıl Öğretirsiniz?, Chad Orzel, Aylak Kitap 

21. Fizik ve Gerçeklik, Şakir Kocabaş, Küre Yayınları

22. Yönteme Karşı, Paul Feyerabend, Ayrıntı Yayınları 

23. Bilimsel Devrimlerin Yapısı, Thomas S. Kuhn, Kırmızı Yayınları


Bunlar direkt maker kitapları olmasa da, maker adaylarının kesinlikle ufkunu aşacağına inandığım kitaplar.

Cevap Ver

Yorum yapmak için giriş yap / kayıt ol!

Yeni İçerik

YENİ

 Kategorisi Logosu
1
 Kategorisi Logosu
deneme
 Kategorisi Logosu
Turkcell’in Tedarikçi Eksenli ...
 Kategorisi Logosu
TEKNOFEST takımlarına Başkan B...
 Kategorisi Logosu
Dijital işyerine dönüşüm artık...
 Kategorisi Logosu
Sanofi Türkiye, Başakşehir Liv...
 Kategorisi Logosu
Gıda İnovasyon Yarışmasında 29...
 Kategorisi Logosu
Beykent Üniversitesi araştırma...
 Kategorisi Logosu
Formula 1 2025 sezonunda %100 ...
 Kategorisi Logosu
Adil Sani Konukoğlu: “Dijital ...

SON ZİYARET EDİLEN İÇERİKLER

Kitaplar Kategorisi Logosu
Türkçe Maker Kitapları
İNOVANADOLU

inovanadolu, sağladığı araçlar ve topluluklarla üyelerinin birlikte projelerini hayata geçirebileceği inovasyon ve girişimcilik platformudur.

  • Kullanıcı Sözleşmesi
  • Gizlilik
  • İnovanadolu platformu hakkında
  • Görüş Bildir

© 2019 İNOVANADOLU. Tüm Hakları Saklıdır.