Düzenle

Düzenle

logo
Nedir?
Topluluklar
Yarışmalar
İlanlar
Sözlük
Uygulamalar
  • logo
    • Giriş Yap
    • Kayıt Ol
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
  • ANA SAYFA
  • İnovanadolu Nedir ?
  • Topluluklar
  • İlanlar
  • Uygulamalar
  • Sözlük

İnovasyon ve Girişimcilik Sözlüğü

Teknoloji, İnovasyon, girişimcilik vb. konularda kurum, kişi ve kavramların yer aldığı, inovanadolu kullanıcıları tarafından oluşturulan sözlük.

huawei türkiye ar-ge merkezi kurumlar

titus 0 0
  • 2019-04-22 11:06:59

  • Facebook'ta Paylaş
  • Twitter'da Paylaş
  • Reddit'de Paylaş
  • Whatsapp'ta Paylaş
  • Bağlantı

2009 yılında Huawei İstanbul ofisinde açılan Ar-Ge Merkezi, kurulduğu günden itibaren 120 milyon dolardan fazla yatırımla Çin’in dışındaki Huawei Ar-Ge merkezleri arasında ikinci en büyük Ar-Ge merkezi haline geldi. Türkiye’deki merkezi, mobil operatörler başta olmak üzere, Avrupa'dan Güney Amerika'ya yaklaşık 30 ülkedeki mobil operatörlere hizmet veriyor. Yıllık toplam gelirinin yüzde 14’ünü Ar-Ge’ye ayıran Huawei, geçtiğimiz yıl içerisinde Ar-Ge’ye 9 milyar dolar harcarken, Türkiye’deki Ar-Ge merkezi için her yıl 20 milyon dolarlık ek yatırım sağlıyor.

titus 0 0
  • 2019-04-22 11:08:27

  • Facebook'ta Paylaş
  • Twitter'da Paylaş
  • Reddit'de Paylaş
  • Whatsapp'ta Paylaş
  • Bağlantı

Web sitesinden;

Huawei, Orta Asya ve Avrupa arasında bir köprü olan Türkiye’nin, oldukça stratejik bir konuma sahip olan merkezimiz 27 ülke ile ortak projeler yürütmektedir.

Huawei, 2009 yılında İstanbul'da faaliyete geçen Avrupa'nın en büyük ikinci uluslararası Ar-Ge ve Yazılım Çözüm Merkezi'ne 150 milyon doların üzerinde yatırım yapılmış ve 2017 yılının şubat ay itibariyle, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi olarak 7. yılını kutlamıştır.

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nde İnovasyon

Araştırma Destekleri

Ulusal Araştırma Destekleri 100% proje kabul oranına sahiptir.

Araştırma Kapasitesi

5 Araştırma Laboratuvarı

50+ Araştırma Mühendisi

15+ Doktora Öğrencisi ve Adayı
Yayınlar

Çok sayıda Patent ve Akademik Yayına sahiptir. (örneğin;. AAAI, EACL, MSR)

Yazılım Çözümlerimiz
Huawei Türkiye AR-GE Merkezi, Türkiye, Avrupa ve diğer ülkelerdeki büyük telekom operatörleri arasında dünyada en çok bilinen ve en büyük telekom operatörleri ile çalışmıştır.
Huawei Türkiye Ar-Ge merkezi, yüksek teknolojili bilişim çözümleri oluşturmak için İş Destek Sistemleri, Dijital Servisler, SmartCare, Wireless ve Araştırma adı altında 5 ürün alanına sahiptir.

Üstünlüklerimiz

Huawei Türkiye AR-GE Merkezi, yazılım mühendisliği ve sürecini geliştirmek için CMMi dönüşümüne yatırım yapmaya devam etmektedir. 2016 yılının sonunda CMMi5. Olgunluk Seviyesi sertifikasını almıştır ve Türkiye'de CMMi5 sertifikasına sahip 2. şirket olmuştur.

Çalışma Ortamı

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, güçlü değerlere, büyük fırsatlara, harika olanaklara ve dünya genelinde birçok ofise sahip olan ve bunların etkisinin daha ilk günden kendini göstereceği bir merkezdir.

Huawei Globalde Ar-Ge alanında başarılı çalışmalardan örnekler

Yeni nesil mobil iletişim alanlarında, 5G yeniliğine öncülük ettik ve aktif olarak sektörün gelişmesine katkıda bulunduk.

Seyrek Kod Çoklu Erişim (SCMA), Filtreli-OFDM ve Polar Kodu da dahil olmak üzere 5G için yeni hava arayüz teknolojileri sunan ilk şirket olduk. Bu yeni teknolojiler, esnek bir şekilde çeşitli servislere uyarlanabilir ve ek antenler veya spektrumlar gerektirmeksizin spektrum verimliliğini en az üç kat artırmaktadır.
Büyük ölçekli bir 5G düşük frekanslı saha denemesi sırasında 3.6 Gbit / sn'lik bir pik oranını destekleyen yeni bir hava arayüzü algoritması geliştirdik.
Bir NFV / SDN tabanlı fiziksel ağın, farklı hizmet ihtiyaçlarını desteklemek için birden fazla sanal ağ dilimine bölündüğü 5G ağ mimarisi konseptini önerdik.
Büyük ölçekli anten MIMO teknolojisinde yenilikçi atılımlar yaptık ve çok yollu solma iptali ve yüksek bant genişliği özelliklerine sahip tam çift yönlü prototip teknolojisi geliştirdik.
Büyük ölçekli test ve doğrulamayı tamamlamak için AB 5G-PPP, İngiltere merkezli 5G Yenilik Merkezi (5GIC) ve 5GVIA ile kapsamlı bir şekilde çalıştık.
Endüstri aktörleriyle kapsamlı diyaloglar düzenledik ve 30'dan fazla önde gelen global taşıyıcıyla stratejik ortaklık anlaşmaları imzaladık.
Derinlemesine araştırmalar yaptık ve 5G güvenliği üzerine bir tanıtım belgesi yayınladık. Hizmet dilimleme, üçlü bir güven modeli ve güvenlik fonksiyonu ayrıştırma ve esnek güvenlik konfigürasyonları üzerine yeni kavramlara dayalı uçtan uca bir güvenlik mimarisi başlattık.
İlerleyen veri merkezi alanında ise:

DC 3.0 prototipimizi, 2013 yılında DC 3.0 tanıtım belgemize gösterilen geniş bir endüstri beğenisini takiben piyasaya sürdük. Prototip, cari dönemde ortak mimaride çok daha iyi performans gösterdi. Prototipin bir parçası olarak, sektörün ilk TPCx-HS + FusionInsight çözümünü de piyasaya sunduk.
106 seviyeli IPS'e kadar bir simülasyon hızı ile 100k seviyeli bir veri merkezi ağı simülasyon çerçevesi geliştirdik.
Uçucu olmayan bellek tabanlı dosya sistemi, endüstrinin ilk kullanıcı modu bellek dosya sistemi ve uçucu olmayan bellek temelli anahtar / değer sistemi geliştirdik ve bu sistemlerin performansı on milyonlarca IOPS'yi elde etti.
Big Data karşılaştırma ölçütleri için uluslararası bir enerji verimliliği editör standardı olan TPCx-BigBench için (TPCx-BB) ve Big Data analitik sistemleri için geliştirilmiş ölçüm standartları yaptık.
DC 3.0 ürünümüzün düz ve ölçeklenebilir veri yapılandırmaları sayesinde müşterilerimize yüksek performanslı, uygun maliyetli ve yeşil veri merkezi çözümleri sağladık.
Yapay zeka alanında ise:

Derinlemesine öğrenme alanında sürekli atılımlar yaptık, endüstrinin en gelişmiş Sinirsel Yanıt Verme Makinesi'ni yarattık ve derinlemesine öğrenmeye dayalı sektörün ilk kez tek dönüşlü diyalog geliştirme modelini piyasaya sunduk.
Derin bellek çerçevesine dayalı sinirsel makine çevirisi teknolojisini icat ettik ve makine çevirisinde dünyanın en üst düzey performansını elde ettik.
Operatörlerin ön ödemeli kullanıcı değiştirme oranını yaklaşık %10'dan %6'ya düşürmesine yardımcı olmak için bilgisayarla öğrenme alanındaki başarılarımızdan yararlandık.
Dünyadaki ilk GTS analiz otomasyonunda otomatik alarm ilişkisini etkinleştirdik ve %90'dan fazla ortalama alarm sıkıştırma oranı ve %95'in üzerinde kural uygulama oranı elde ettik.
Spark'ın dünyadaki ilk açık kaynak kod akışlı işleme kitaplığını geliştirdik ve piyasaya sunduk
Pil alanında, yeni nesil hızlı şarj teknolojimizi duyurduk. 3.000 mAh kapasiteli bir pil, Huawei cep telefonlarında on saatlik bir konuşma süresi sağlamak için beş dakika içinde %48 kapasiteye kadar şarj edilebilir. Karbon atomları vasıtasıyla lityumun yakalanması ve iletilmesi için bir katalizör görevi gören, anottaki heteroatomları grafit moleküllerine bağladık. Helyotomlar, enerji yoğunluğunu veya pil ömrünü azaltmaksızın, şarj hızının normal pillerden 10 kat daha hızlı olmasını sağlamaktadır
Video alanında ultra-HD ve mobil video alanlarında daha iyi bir deneyim elde etmek için temel iletişim teknolojileri araştırmalarını güçlendirmeye devam ettik. Özellikle de;

Açık endüstri platformları kurmak ve video endüstrisi için olanaklar sağlayan teknolojilerini hızla geliştiren yeni nesil video kodlama teknolojisi Future Video Codec’i (H.266) araştırmak için endüstri aktörleriyle birlikte çalıştık.
4K ultra HD deneyimi sunan IP Video’nun uygulanmasını teşvik ettik. H.265 ve Kalite Güdümlü Akış (QDS) 'yi benimseyerek, 4K OTT ve IPTV hizmetlerinin video akıcılığını % 60'ın üzerine çıkardık. IP Video, farklı endüstrilerdeki canlı ağlarda 4K ultra-HD video servislerinin hızlı bir şekilde kurulmasını destekleyen gözetim hizmetleri için 1 Mbit / s'lik ultra-HD video hizmeti de sunmaktadır.

endof 0 0
  • 2019-04-22 11:41:18

  • Facebook'ta Paylaş
  • Twitter'da Paylaş
  • Reddit'de Paylaş
  • Whatsapp'ta Paylaş
  • Bağlantı

Huawei’nin Türkiye Ar-Ge Genel Müdürü Wu Lianqing'den;

HUAWEI Türkiye Ar-Ge Merkezi’nin odaklandığı ana konular nelerdir?

HUAWEI Türkiye Ar-Ge Merkezi, yazılım ve inovasyon üzerine odaklanmaktadır. Yerel ve uluslararası pazarların ihtiyaçlarına yönelik telekomünikasyon için ileri teknoloji ürünleri ve hizmetleri geliştiriyoruz. Günümüzde, HUAWEI Türkiye Ar-Ge Merkezi, 450’den fazla Türk çalışanı ve 170 milyon doları aşan yatırımları ile özellikle telekomünikasyon alanında fark yaratan projelerle sektörün en önemli inovasyon kurumları arasında yer alıyor.

HUAWEI Türkiye Ar-Ge Merkezi’nin öyküsü nedir?

HUAWEI Türkiye Merkez Ar-Ge Merkezi, 27 Şubat 2010 tarihinde açıldı. 2011 yılından itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Ar-Ge lisansı almaya devam ediyoruz. Ardından, 2014 yılında CMMI DEV L3 sertifikası alarak yazılım kalite olgunluğumuzu geliştirmeye başladık. 2016 yılında CMMI L5 sertifikası alarak en yüksek olgunluk seviyesine ulaştık. Daha sonra 2017’de İstanbul OpenLab’ı piyasaya sunduk. Şimdi 2018’de, dikey endüstrilere daha çok odaklandık. HUAWEI’nin global gücü ile Türkiye ve diğer ülkelere değer katacak akıllı yazılım projeleri geliştirmeye devam ediyoruz.

Hangi segmentlerde yatırımlarınız var?

HUAWEI Türkiye Ar-Ge Merkezi, veri analizi, açık kaynaklı yazılım, gelir yönetimi, IPTV, bilgi motoru, yapay zeka, görüntü ve video işleme projeleri, Nesnelerin İnterneti (IoT), kablosuz ağ dahil olmak üzere çok çeşitli alanlarda çalışmaktadır. Ayrıca akademik düzeyde işbirlikleri ile dikkat çekmektedir. 450’den fazla mühendis istihdam eden Merkez, bugüne kadar 20’den fazla akademik kurumla işbirliği yaptı. Ülkemizde 170 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen projeler, 27 ülkede 40’tan fazla müşteri tarafından devreye alındı. Her yıl doğrudan 30 milyon dolardan fazla yatırım yapıyoruz, bunun yanında Genel Müdürlük kaynaklarını kullanıyoruz, dolaylı olarak daha da fazla yatırım yapıyoruz. Davranış ve Hareket Analizi, Yüz ve Nesne Tanıma, AI Vakfı, Bilgi Motoru vb. gibi araştırma ve yenilik alanlarına yatırım yapmaya devam edeceğiz.

HUAWEI Türkiye Ar-Ge Merkezi’nde üretilen ana projeler nelerdir?

Yerel ve global pazarlara 4,5G ve e-LTE, Büyük Veri (Smartcare), CBS (Gelir Yönetimi), IPTV, Akıllı Şehir, Güvenli Şehir, IOC akıllı operasyon merkezi ürünleri sunuyoruz. Bilkent, Koç, Boğaziçi gibi en iyi üniversitelerle iş birliği yapmak ve Cloud Search, Bilgi Motoru, Reklam Değiştirme gibi TEYDEB projeleri üzerinde çalışıyoruz. Zaten tamamen bağlı akıllı dünyayı ön plana çıkarttığımız gibi, stratejimiz Smart City ve Safe City çözümlerine daha fazla odaklanıyor. 2017 yılında İstanbul OpenLab’ı Ar-Ge merkezinin doğrudan desteği ile başlattık. Stratejimiz ‘Platform + Ekosistem’ olacak. Sağlıklı bir ekosistem oluşturacağız ve tüm yerel ortakların Smart City çözümümüze dahil olmalarını sağlayacağız.

HUAWEI Türkiye Ar-Ge Merkezi’nde hangi sektörlere odaklanıyorsunuz?

HUAWEI Türkiye AR-GE Merkezi olarak, operatörlere odaklanıyoruz (Kablosuz, CNBG, IPTV, Smartcare) ve gelecekte Akıllı Şehir, Akıllı Ulaşım, Güvenli Şehir gibi dikey sektöre odaklanacağız. Teknoloji için, IOT platformları, büyük veri, 5G ve bulut üzerinde çalışıyoruz.

HUAWEI Türkiye Ar-Ge Merkezi, sadece Türkiye’ye değil, özellikle Avrupa ve Orta Doğu’daki dünyadaki büyük telekom operatörlerine de katkıda bulunmaktadır. Türk mühendislerin katılımıyla gerçekleştirilen bu projeler, HUAWEI Türkiye’deki mühendislik yeteneklerinin geliştirilmesinde önemli bir rol oynamakta ve dolayısıyla Türkiye’nin küresel ölçekte rekabet gücünü artırmaktadır.

HUAWEI’nin akıllı şehir stratejileri hakkında konuşabilir misiniz?

Akıllı Şehir projesi çok büyük ve ilgili tüm iş ortaklarının katılımına ihtiyaç duyuyor. HUAWEI Türkiye Ar-Ge Merkezi’nin stratejisi, platform için bir platform ve ekosistemin büyümesini teşvik etmektir. Cihaz-boru-bulut sinerjisiyle açık, esnek, güvenli bir BİT altyapı platformu oluşturmak istiyoruz. Ayrıca, ortak başarı ekosistemini gerçekleştirmek için küresel ortaklarla bir paylaşım inovasyonu, pazarlama ve hizmet kabiliyeti oluşturuyoruz.

  • 1

SON TANIMLANANLAR

sözlük kuralları
akıncı belgeseli
ekrem yıldırım
safa albayrak
hasan bünül
tobb projektör projesi
yusuf tuna
neden hep gece
mehmet baler tuna
business process outsourcing
bpo
markalaşma ofisi
makers türkiye
ongun tan
luftlab
21. yüzyıl becerileri
hürkuş teknoloji enstitüsü
pira
mehmet ali makbuloğlu
bootstrap
jack of all trades
anamorfik lens
w2g.tv
mikroglia
merkezi sinir sistemi
çevresel sinir sistemi
madde-toplam puan korelasyonu
cronbach alfa güvenirliği
i̇ki yarı test güvenirliği
paralel form güvenirliği
  • 1
  • 2
  • 3
İNOVANADOLU

inovanadolu, sağladığı araçlar ve topluluklarla üyelerinin birlikte projelerini hayata geçirebileceği inovasyon ve girişimcilik platformudur.

  • Kullanıcı Sözleşmesi
  • Gizlilik
  • İnovanadolu platformu hakkında
  • Görüş Bildir

© 2019 İNOVANADOLU. Tüm Hakları Saklıdır.